4 manieren om volume in je haar te krijgen

De zoektocht naar volume in je haar is een eeuwenoud probleem waar de meeste vrouwen mee te maken krijgen. We willen allemaal haar met meer volume, voller en levendiger. Je haar oogt onmiddellijk frisser en je gezicht straalt er stralend uit als je je haar van meer volume hebt voorzien. Uit studies is gebleken dat van nature golvend haar meer volume heeft, maar wat te doen als je niet van nature golvend of krullend haar hebt? Niemand wordt immers met perfect golvend haar geboren. Onze levensstijl speelt hierbij ook een grote rol. Heat-styling, het gebruik van stylingsproducten en andere haarverzorging zijn factoren die ons haar kunnen verzwaren, en die de volumegevende attributen kunnen afnemen.

Om ervoor te zorgen dat je haar er vol en gezond uitziet, hebben we een paar beauty life hacks bedacht die je hieronder kunt volgen.

1. Wrijf je haar droog

Gebruik een handdoek om overtollig water uit je haar te wrijven, je wilt immers geen nat haar hebben. Wrijf je haar met een grote handdoek in plaats van het föhnen. Door je haar te föhnen met een haardroger droog je je haar net iets te veel uit. Het resultaat is saai en platter haar dat gemakkelijk aan haar volume verliest. Daarentegen droog wrijven stimuleert de bloedcirculatie in de hoofdhuid en geeft het je haar meer versteviging en glans. Probeer je haar te wrijven met je handen in plaats van met de handdoek los te wrijven, zo voorkom je dat je haar klitten gaat vormen. Eenmaal klaar, voeg je wat lichte haarproduct toe aan de top en zijkanten voor extra volume.

2. Investeer in Brushes

Hoewel föhns een gemakkelijke manier zijn om je haar te styleren, bieden kammen meer controle en volume. Als je een kam gebruikt, kun je de hitte van je föhn gerichter op de delen van je haar richten met meer volume. Ook als je je haar nat bent en op zoek bent naar volume, is een kam een veel betere optie dan een brush. Onderzoek heeft aangetoond dat stijltangen lager temperatuur verbeteren dan gewone föhns, waardoor je krullen en golven meer kunnen weerstaan voor een natuurlijker resultaat. Perfect voor wimpers die op hun plaats blijven, zonder op te kloppen.

3. Vermijd shampoo en conditioner met te veel ingrediënten

Het is heel verleidelijk om veel verschillende ingrediënten in je shampoo en conditioner te verwerken om je haar er gezond en glanzend uit te laten zien. Helaas maakt de overdaad aan ingrediënten je haar er slap en saai uit laten zien. Stoom je haarkoppen vaak omdat je je haar zo elke dag wilt wassen? Gebruik dan een conditioner met lage geur en weinig ingrediënten, er zijn veel speciale producten die speciaal bedoeld zijn voor mensen met vaak gestoomd haar. Deze conditioner zorgt ervoor dat je haar langer fris en vol blijft dan wanneer je je haar elke dag wast.

4. Gebruik een haarspray

De meest effectieve manier om het volume in je haar te behouden, is door het gebruik van een goede haarspray. Haarspray wordt gebruikt om de stijl vast te zetten, maar geeft ook meer body en volume aan je haar. Föhn je haar naar een kant en plaats de haarspray op het vollere deel. Als je dit herhaalt aan elke kant van je hoofd, creëer je de illusie van een gezonderen en volleren haarstijl. Probeer verschillende soorten haarspray om te kijken wat het beste bij je haar past, en houd rekening met het type stijl dat je hebt.

Je hebt al gehoord dat de sleutel tot prachtig, vol haar hard werken is. Door onderschatting en planning kun je je haarstijl makkelijker aanpassen. Met deze 4 beauty life hacks kan je wat extra volume toevoegen aan je haar en genieten van een betoverende look.