Verwarmde wimperkruller. Check hoe het werkt!

Wat heeft een verwarmde wimperkruller die zijn oudere zus, een traditionele wimperkruller, niet heeft? Het voegt wat frisheid en een modern tintje toe aan je make-up. Het is gemaakt om het krullen van de wimpers te vergemakkelijken en te verbeteren. Hoe werkt het?

De wimperkruller werd nog niet zo lang geleden geassocieerd met een metalen apparaat dat lijkt op een schaar met rubberen kussens in plaats van messen. Tussen de rubberen pads worden wimpers geplaatst en geperst om ze de gewenste vorm te geven. Dit gevaarlijk uitziende instrument helpt vrouwen al vele decennia om hun wimpers mooi te krullen.

Maar de traditionele wimperkruller heeft veel nadelen, vandaar de noodzaak om een betere oplossing te vinden. Onjuist gebruikt van de wimperkruller kan de wimpers broos of vervormd maken en ze zelfs uittrekken. De conditie van onze delicate haren kan aanzienlijk verslechteren als we ze regelmatig samenpersen. Ook oude rubberen pads kunnen een niet goed zijn – de scherpe metalen rand kan als een schaar werken. Voor een langdurig effect moet de wimperkruller worden verwarmd met een warme luchtstroom van een haardroger.

De traditionele wimperkruller is niet geschikt voor dagelijks gebruik. Het is een hulpmiddel dat je kan helpen om af en toe meer volume aan wimpers te geven, maar bij te veel gebruik heeft het een slechte invloed op de conditie van de wimpers. Een geweldig alternatief is een verwarmde wimperkruller.

Hoe werkt de verwarmde wimperkruller?

Het is heel anders dan de wimperkruller die we gewend zijn. Het heeft meestal een langwerpige vorm ter grootte van een mascara. Het heeft een speciale kam en gebruikt een hogere temperatuur om de wimpers te krullen, in plaats van mechanische vervorming. Het is niet alleen een veiligere methode, maar het geeft ook een langer durend en beter zichtbaar resultaat. De verwarmde wimperkruller werkt als een haarkruller!

Hoe de verwarmde wimperkruller te gebruiken?

Eigenlijk is het niet moeilijk. Meestal werken ze op batterijen. Zet het apparaat voor gebruik aan en wacht enkele seconden tot het klaar is voor gebruik. De speciale kam moet de juiste temperatuur bereiken om de wimpers goed te kammen en te krullen.

Let wel! In tegenstelling tot de traditionele wimperkruller, moet de verwarmde worden gebruikt na het aanbrengen van de mascara, want dan wordt de krul duurzamer.

De wijze van gebruik lijkt op op het opdoen van mascara. Je moet een paar bewegingen maken vanaf de wimperlijn tot aan de uiteinden. De warmte die wordt uitgestraald laat je wimpers krullen.

Verwarmde wimperkruller – reviews

Veel vrouwen beschouwen dit instrument als het begin van een nieuw tijdperk in make-up. Ooit stopten we met het gebruik van haarkrullers die verwarmd werden door hete kolen, en nu kunnen we vaarwel zeggen tegen de traditionele wimperkruller omdat we dit betere alternatief hebben. De meningen lopen echter uiteen. Sommige vrouwen geloven in traditie, ze beschouwen de verwarmde wimperkruller als een onnodige, nutteloze gadget. De keuze moet door elke vrouw zelf worden gemaakt, want beide hebben hun voor- en nadelen.