Wimper extensions: hoe werkt het en wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Ben je het zat om een wimperkruller te gebruiken en elke dag je wimpers te moeten doen? Ben je superlang bezig maar nooit echt helemaal tevreden met het resultaat? Lijk het ’s avonds afdoen van make-up een totale tijdverspilling voor u? Als je op minstens één van deze vragen ‘ja’ hebt geantwoord dan is het tijd dat je wat meer informatie krijgt over wimper extensions. Kijk hoe het werkt en wat voor soort procedure het is, wat de voor- en nadelen zijn.

Wat zijn wimper extensions?

De behandeling bestaat uit het aanbrengen van een valse wimper op elk van de natuurlijke wimpers. Afhankelijk van de gekozen methode worden één, twee of drie valse wimpers aan één natuurlijke wimper bevestigd. Het effect houdt ongeveer een maand aan. Na deze tijd moeten de wimpers opnieuw worden aangebracht. De procedure moet om de vier weken herhaald worden. In het algemeen is de behandeling van de wimper extensions pijnloos en duurt 1-2 uur.

Na de behandeling – nuttige informatie

Direct na het bezoek aan een schoonheidssalon mogen je ogen niet in contact komen met water en andere oogverzorgingsproducten of make-up removers. Het zou het extreem moeilijk maken om de valse wimpers aan de natuurlijke wimpers te laten kleven. Ook is het belangrijk om zout water en zon te vermijden, omdat het ook de conditie van de valse wimpers kan beïnvloeden.

Wimper extentions – voordelen

  • ze zijn langer en dikker dan je natuurlijke wimpers, wat voor soort make-up je ook gebruikt,
  • het is niet nodig om om mascara te gebruiken – zo ben je minder tijd kwijt,
  • ze zijn waterdicht,

kun je contactlenzen dragen.

Wimper extensions – nadelen

Zolang de wimper exentions in een professionele schoonheidssalon worden aangebracht is het een veilige procedure. Maar er kleven ook enkele nadelen aan:

  • allergie voor een van de stoffen die tijdens de behandeling worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld lijm,
  • ontsteking van het oog.

Vergeet niet dat de ogen een van de meest gevoelige plekken op het hele lichaam zijn. Voordat je besluit om een behandeling te ondergaan, moet je je twijfels delen met een specialist.